6u57

Plannen herinrichting Molse Corbiestraat en omgeving klaar voor aanvraag

De ontwerpplannen voor ‘Groen Hart voor MooiMol’ zijn klaar voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. En de uitgaansbuurt zal er er tegen 2024 helemaal anders uitzien. Het gemeentebestuur van Mol wil onder de noemer ‘Groen Hart voor MooiMol’ het Santo Tomasplein, de horecabuurt van de Corbiestraat en de zones langs het Rondplein omvormen tot een groene en autoluwe centrumzone met wandelwegen en extra ruimte voor terrassen.

Parkeerplaatsen

Al even wordt er gewerkt aan de ontwerpplannen met inspraakmomenten voor de Mollenaars. De zone wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar evenementen kunnen plaatsvinden, net als de wekelijkse markten en de jaarlijkse jaarmarktkermis.

Op het Rondplein stijgt het aantal parkeerplaatsen van 130 naar 143, waarvan 9 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. De parkeerplaatsen die verdwijnen op de tussenstrook tussen de Wereldwinkel en de Statiestraat, compenseren ze door een nieuwe centrumparking met 24 plaatsen in de Smallestraat.

Groene zone en luifel

Er komen in totaal bijna dertig nieuwe plantvakken met vaste planten en siergrassen. Ook worden er een dertigtal bomen aangelegd. De bestaande bomen worden behouden. 

Volgens het ontwerp komen er ook verschillende ontmoetingsplekjes met passend zitmeubilair in de zone. Dat meubilair varieert van banken en een zitpodium tot een heuse zittribune onder de grote luifel. Die luifel is een scharnierpunt tussen de horecazone van de Corbiestraat en het gedeelte van het Santo Tomasplein richting Statiestraat wordt een grote blikvanger. Horecazaken in de Corbiestraat krijgen daarnaast de mogelijkheid om hun terrassen fors uit te breiden. Centraal in de verkeersvrije horecazone van de Corbiestraat komen een groot zitpodium en speelfonteinen.

Het gemeentebestuur van Mol wil eind februari een omgevingsvergunning aanvragen, waarna normaal gezien in maart het openbaar onderzoek start. De gemeente hoopt in het najaar te starten met de heraanleg van de horecazone.