6u19

Park De Kiosk in Mol krijgt 300 nieuwe bomen

Op donderdag 24 november start de aannemer Natuurwerk in Wezel met de werken aan park De Kiosk. Bovenaan op de planning: het planten van 300 bomen. De aannemer is momenteel bezig met de graafwerken voor die aanplanting, en op dinsdag 29 november gaan de eerste bomen de grond in. Met deze massale aanplanting moet het park een frisse en groene trekpleister worden voor fietsers, wandelaars en spelende kinderen.

Naast de 300 bomen die aankomende dinsdag geplant worden, worden er ook nog extra boompjes aangeplant rondom het terrein. Het BMX-parcours wordt bovendien bijna verdubbeld in omvang. Ten slotte wordt ook het basketbalveldje wat aangepast.

Plantdag

De bomen die worden aangeplant in Park De Kiosk zijn een aanvulling op de 880 nieuwe bomen en struiken die op 8 januari van dit jaar, ‘de plantdag’, al werden aangeplant. Heel wat buurtbewoners staken toen mee de handen uit de mouwen, maar die beplanting gedijde niet goed op de parksite. Daarom is er nu, in nauw overleg met de buurt; de school; de verenigingen en Buurtwerk Wezel, gekozen voor een meer duurzame oplossing. 

De herinrichting van park De Kiosk behoort tot de ambitie van de kerngroep speelruimte om jaarlijks een tweetal pleintjes groener te maken. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV