6u06

Oude Godstraat in Heist-Op-Den-Berg veel veiliger na herinrichting

De herstellingswerken in Oude Godstraat in Heist-Op-Den-Berg, die kort na het verdwijnen van de klascontainers begonnen, zijn inmiddels afgerond. Het deel van de Oude Godstraat tussen het kruispunt met de Herentalseweg tot aan het kruispunt met de Frans Coeckelbergsstraat blijft eenrichtingsverkeer, omdat het positief geëvalueerd werd. De enkelrichting maakt namelijk extra ruimte voor voetgangers en fietsers bij de academie.

Bovendien werd de fietsstrook afgebakend met een markeringslijn, paaltjes en fietsstootbanden, wat de verkeerssituatie veel veiliger maakt en verhindert dat auto’s de fietsstrook als parkeerplaats gebruiken. Daarnaast verdwenen de parkeerplaatsen achter de klascontainers, maar er kwamen aan de rechterzijde van de weg wel parkeerplaatsen bij, waaronder één voor personen met een handicap.

Rood zebrapad

Daarnaast is er aan het kruispunt met de Leopoldlei en de Bergstraat een zebrapad bijgekomen. Het extra zebrapad kreeg een rode achtergrondkleur, om het meer zichtbaar te maken. Ook het kruispunt met de Frans Coeckelbergsstraat en de Bergstraat krijgt begin juni zo’n zebrapad, samen met een fietsoversteek. De speciale markeringen moeten ervoor zorgen dat wandelaars en fietsers direct de juiste lijnen volgen.

Binnen enkele jaren volgen pas de grondige werken aan de Oude Godsstraat, want dan wordt de riolering aangepakt. Daarvoor is de gemeente nog op zoek naar een ontwerpbureau.