21u43

Oud-burgemeester van Turnhout Erwin Brentjens overleden

Oud-burgemeester van Turnhout Erwin Brentjens is plots overleden. Dat laat de familie zelf weten op sociale media. Hij werd 69. Brentjens was maar even burgemeester in Turnhout, in 2013. Hij was lange tijd schooldirecteur van De Smiskens in de stad. Intussen heeft stad Turnhout een digitaal rouwregister klaar.

Voormalige burgemeester Turnhout

"Mijn vader is gisteren zeer plots overleden aan een hartstilstand. Geen woorden voor. Enkel shock en verdriet.” Dat bericht plaatste dochter Sieglinde Brentjens maandagochtend op de facebookpagina van haar papa Erwin. 

Met het plotse overlijden van Erwin Brentjens verliest stad Turnhout één van zijn voormalige burgemeesters. Brentjens had een blitzcarrière in Turnhout en werd na een klinkende overwinning burgemeester. Maar al snel groeit er onvrede binnen de eigen rangen en wordt duidelijk dat enkele N-VA-schepenen en gemeenteraadsleden niet achter hun burgemeester staan. Uiteindelijk werd de stad onbestuurbaar verklaard en belandde hij in de oppositie. Brentjens zou de sjerp minder dan een jaar dragen. In 2016 stapte Erwin Brentjens uit de gemeenteraad in Turnhout. 

Erwin Brentjens was vooral gekend als directeur van basisschool De Smiskens en daar ging hij op 62 jaar met pensioen.  Nadat hij als schooldirecteur met pensioen ging, bleef Brentjens actief bezig. Hij werkte als reisleider. Verder genoot Brentjens van lange wandelingen in de natuur. 
 

Digitale rouwregister

Turnhoutenaren die een laatste groet willen brengen, kunnen een bericht schrijven in het digitale rouwregister op www.turnhout.be/rouwregister

Foto's: archief