2u25

OPZ Geel opent nieuwe woonunits voor 75 bewoners

Op de OPZ-campus in Geel zijn de nieuwe gebouwen van het psychiatrisch verzorgingstehuis PVT Salto in gebruik genomen. Het gaat om vijf villa’s met elk vijftien studio’s. Die biedt plaats aan 75 bewoners en biedt hen vooral meer ruimte en privacy.

Bij PVT Salto verblijven 75 psychisch kwetsbare mensen. Samen met het team werken de bewoners aan herstel en gaan ze op weg om de regie van hun leven weer in handen te nemen. Bij de nieuwbouw is vooral gezorgd dat de bewoners zich echt thuis kunnen voelen. Vijf losstaande gebouwen creëren de sfeer van een gewone straat in het dorp. De leefgroepen zijn door deze opbouw kleinschaliger en alle moderne comfort is aanwezig.

Elke studio heeft een zithoek, eethoek, sanitair blok en kitchenette. Het is perfect mogelijk dat de bewoner veel zelfstandig doet. Dat kan volgens eigen vaardigheden en voorkeuren. Daarnaast zijn er ook gemeenschappelijke eet-, leef en ontspanningsruimtes.

Proefopstelling

In een leegstaand gebouw op de campus is vooraf een proefopstelling van twee modelkamers gebouwd. Daar konden de bewoners hun toekomstige woonruimte levensecht aanvoelen. Zo konden de bewoners meteen feedback geven.