17u42

Opnieuw vertraging voor ovonde aan Fabiola-kruispunt

De aanleg van de langverwachte ovonde aan het kruispunt Fabiola in Heist-op-den-Berg loopt opnieuw vertraging op. Er moet een nieuwe omgevingsvergunning worden aangevraagd. Daarbij hoort ook een nieuw openbaar onderzoek en dat vraagt tijd. De werken liggen al sinds de kerstvakantie stil.

“In juli vernietigde de Raad van Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning. Voor de aanpassingen die we aan het dossier moeten doen, is de organisatie van een nieuw openbaar onderzoek noodzakelijk. Het is een extra procedurele stap die initieel niet op de planning stond”, meldt het AWV. 

“Naast de aanpassingen op basis van het nieuwe RUP, moet ook de impactstudie aangevuld worden aan de hand van de huidige regelgeving. Het belangrijkste element uit die studie is de bemaling, het oppompen van grondwater, dat moet gebeuren voor de werken. Indien het grondwater verontreinigd is, moeten we het uiteraard eerst zuiveren. De aanvraag voor zo’n waterzuivering wordt nu mee opgenomen in het vergunningsdossier. Zodra we een nieuwe omgevingsvergunning krijgen, kunnen de hoofdwerken starten. Vermoedelijk in de loop van het voorjaar van 2024,” klinkt het.

Foto: archief RTV