22u26

Onweer zorgt voor wateroverlast

Vannacht en vanmorgen trok er een stevig onweer over de regio. En dat zorgde op verschillende plaatsen voor de nodige wateroverlast. Onder meer in het centrum van Dessel (foto) kwamen straten even blank te staan. Op camping Campinastrand zorgde een windhoos voor heel wat schade. Ook in Willebroek en Puurs-Sint-Amands kwamen straten onder water te staan.

Na de hete dagen was er onweer voorspeld en dat kwam er ook. In de vroege ochtend trokken de erg felle buien, rukwinden en donderslagen over onze regio .Op camping Campinastrand zorgde een windhoos voor heel wat schade

De regen kwam op sommige plaatsen met zo'n grote hoeveelheden naar beneden dat de rioleringen het overvloedige water niet meer kan slikken. Meerdere straten liepen onder. Onder meer in het centrum van Dessel kon het water niet tijdig weglopen.

In Willebroek kwam een deel van de Ringlaan onder water te staan en aan de Tisseltsesteenweg iets verderop raakte het water niet meer weg op een loskade van een bedrijf. En ook in Puurs-Sint-Amands kreeg de brandweer verschillende oproepen over wateroverlast.

Ook vandaag nog buien

Het onweer verliet in de loop van de ochtend ons land richting Nederland. Deze voormiddag wordt het dan tijdelijk wat rustiger, maar in de loop van de namiddag kunnen er opnieuw onweerbuien ontstaan. Die kunnen gepaard gaan met rukwinden die plaatselijk snelheden tot 80 km/u kunnen halen.Vannacht wordt het wel overal weer rustig en droog. Zaterdag wordt zonnig met temperaturen tot 27 graden.