23u49

Ochtendspits op spoornet in de war gestuurd na aanrijding in Lier

Het treinverkeer kan stilaan weer hernemen na een aanrijding in Lier. Pendelaars ondervonden vanochtend bijzonder veel hinder. Door een persoonsongeval in Lier was het treinverkeer tussen Lier en Herentals, en tussen Lier en Aarschot sterk verstoord. Het incident deed zich kort na 5.30 uur voor aan een overweg aan de Lispersteenweg in Lier. Rond 10 uur was de grootste hinder voorbij.

Er reden al die tijd geen treinen tussen Lier en Herentals en tussen Lier en Heist-o/d-Berg. NMBS legde wel vervangbussen in. De betrokken trein reed van Mol naar Antwerpen, aldus de woordvoerder van Infrabel. Op dit dubbelspoor stond ook de trein van Turnhout naar Binche geblokkeerd. Op twee geblokkeerde treinen werden een 20- en een 25-tal passagiers met de bus naar het station van Lier gebracht. 

Toch kunnen er in de loop van de dag nog vertragingen zijn op het traject tussen Lier en Herentals, en tussen Lier en Aarschot.  

Het gaat volgens spoorwegbeheerder Infrabel wel degelijk over een persoonsongeval. Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of via zelfmoord1813.be. 

(FOTO'S: Seppe Van Rooy)