0u30

Nieuw museum Transfo 2340 neemt je mee in de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren

In de voormalige transformatorenzaal van de Provinciale Elektriciteitsdienst (PED), het bijgebouw links naast GC ’t Heilaar, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Transfo 2340.

In dit nieuwe museum nemen zes bijzondere figuren je mee door de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren. Zo kom je via industrieel Edward Wouters alles te weten over de steenbakkerijgeschiedenis, terwijl Karel Van Nyen je een blik gunt op het gemeenschapsleven. De industriële groei wordt opgehangen aan het verhaal van Dr. Paul Janssen en Maria De Breyne vertelt over de opkomst van de zorginstellingen in de gemeente. Tenslotte is er ook ruime aandacht voor architectuur en kunst. Die thema’s worden ingevuld door de verhalen van René Van Steenbergen en Jan Vaerten. Het museum bundelt erfgoed en kunst op een hedendaagse manier. 

Transfo 2340 ontstond uit een intensieve samenwerking tussen lokaal bestuur Beerse, Heemkundige Kring De Vlierbes en Museum Jan Vaerten. De opening is gepland in het najaar van 2021. Straks meer in RTV Vandaag.