12u07

Mount Murals geeft kerkdorp Heist-Goor meer kleur

70 inwoners van de Heistse kerkdorp Heist-Goor hebben de voorbije maanden kleur gegeven aan hun dorp voor het project Mount Murals. Een participatietraject waarin de creativiteit van de deelnemers werd gestimuleerd door enkele artistieke begeleiders. Het project liep van het september 2019 tot november 2020.

In verschillende workshops, op leuke en soms onverwachte plekken in Heist-Goor, omlijnden de deelnemers voorwerpen met een persoonlijke betekenis over het Goor. Daarna arceerden, knipten en drukten ze vormen. Dit proces van verschillende artistieke stappen ondersteunt samenwerking, uitwisseling van gedeelde herinneringen en ervaringen, onverwachte ontmoetingen en heeft telkens een verankering in de plek ‘Heist-Goor’.

De voorwerpen en hun betekenis werden gedrukt op textieldoeken en aangebracht op de gevel van café NOVA. De gezamenlijk ontworpen vormen werden samen met de deelnemers geschilderd naast het zebrapad van de Pastoor Mellaertsstraat en op de muren van de elektriciteitscabine in het centrum van Heist-Goor.