5u46

Molse hotelschool Sint-Lutgardis wint twee wedstrijden van Horeca Forma

Nu stage en werkplekleren niet kunnen doorgaan en de didactische restaurants gesloten zijn, wil Horeca Forma toch proberen om de leerlingen in de horeca-opleidingen te blijven motiveren voor de horeca-sector. In de ‘Generatie H challenge’ daagt een horeca-influencer de leerlingen uit om een creatieve en originele bereiding te maken.

Hotelschool campus Sint-Lutgardis in Mol won twee van de vier uitdagingen. De eerste was de knolselderchallenge. Leerlingen moesten een gerecht maken met heel de knolselder en ervoor  zorgen dat er zo weinig mogelijk afval is. Het werd een mooie ‘ode aan de knolselder’. Als beloning komt chef-kok Sebastian Sandor van restaurant Heritage in Gent een opleiding ‘verrassen met kool’ geven in de school. 

Tapas uit eigen streek

Ook in de tapas challenge in functie van streekproducten viel Sint-Lutgardis in de prijzen. Het tapasgerecht kreeg de naam “Ozze Molse Beet”, gebaseerd op een gezellige avond op café en genieten van een charcuterieplank met een lekker biertje. Al de smaken die bij een goede charcuterieplank horen zijn hierin verwerkt zodat je ze in één ‘bite’ proeft. Kipkap, bloedworst, spek, Postels abdijbrood en een pittige graanmosterd met gekarameliseerde appeltje dat zorgt voor een mooie zoete toets en past perfect bij de Molder Donker. Dit gerecht zal binnenkort op het menu verschijnen van het gastronomisch restaurant/ bistro Table’O.