22u16

Mechelse zorggroep Armonea neemt Klein Veldekens in Geel over van Astor

De Mechelse zorggroep Armonea is de nieuwe eigenaar van zorgsite Klein Veldekens in Geel. Het neemt alle functies op de site over van Astor. Het woonzorgcentrum, de assistentieflats, het centrum voor Kortverblijf, een Dag- verzorgingscentrum en zelfs het Lokaal Dienstencentrum van Geel.

Armonea wil nog meer inzetten op persoonsgerichte en fixatievrije zorg voor ouderen. Maar ziet ook een meerwaarde omwille van de geïntegreerde buurtwerking en werking met mensen met een beperking die er al is. Die combinatie is uniek voor het bedrijf. Voor het personeel zal er nog meer de mogelijkheid zijn om intern opleidingen te volgen en door te groeien, klinkt het.  

Financiële problemen

Vooral het woonzorgcentrum op Klein Veldekens kende de jongste jaren financiële moeilijkheden en personeelstekort. Sinds juni stond het centrum onder verhoogd toezicht van de Vlaamse overheid. Klein Veldekens ging open middenin de allereerste lockdown en betaalt nog altijd schulden af van toen. Volgens de directie was er toen geen reden tot paniek. Nu is er dus een definitieve oplossing gevonden met de overname van Armonea.

 

Foto: Archiefbeeld