10u03

Mechelse politie kan fietsendief vatten: "Verdacht van zeker 15 diefstallen"

De politie van Mechelen-Willebroek heeft een man opgepakt die in aanmerking komt voor zeker 15 fietsdiefstallen in de stad. Het gaat om een 37-jarige Spanjaard die in Brussel woont. Hij werd door agenten opgemerkt omdat hij zich verdacht gedroeg in de buurt van een fietsenstalling.

De verdachte is in het bezit van een kniptang en schroevendraaiers. Het gereedschap wordt in beslag genomen. Na onderzoek blijkt de man al een hele tijd actief als fietsendief. Hij komt in de periode van april vorig jaar tot december in aanmerking voor 15 diefstallen, voornamelijk van elektrische fietsen. 

De 37-jarige man stond ook nog geseind in een gerechtelijk dossier met twee bevelen tot gevangenneming. De onderzoeksrechter beslist dan ook om hem aan te houden. 

Burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen, is opgetogen met de aanhouding van de fietsendief. "Dit politiesucces is opnieuw goed nieuws in onze strijd tegen fietsdiefstal. Als fietsstad zetten we niet alleen in op infrastructuur, maar willen we de fietsers ook een veilige fietsomgeving bieden. Dankzij verhoogd toezicht worden fietsendieven geïntercepteerd en geven we een duidelijk signaal dat de aanpak van fietsdiefstal prioritair is en blijft.”