7u32

Mechelen trakteert toeristen op Mechelenbon van 100 euro

De stad Mechelen pakt deze winter uit met een opmerkelijke actie: wie een meerdaagse citytrip naar Mechelen boekt, wordt beloond met een Mechelenbon ter waarde van 100 euro. Het verblijf moet wel vallen tussen 1 december en 31 januari en moet rechtstreeks bij de deelnemende hotels of B&B’s geboekt worden. In totaal zijn er 900 Mechelenbons beschikbaar, goed voor 900 tweedaagse arrangementen. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

De winteractie is een samenwerking tussen de stad en de hotelsector en moet het verblijfstoerisme in Mechelen een boost geven. Bovendien zet de Mechelenbon ook aan om lokale handelaars te steunen.

Minstens twee overnachtingen

Wie twee overnachtingen met ontbijt boekt, krijgt per geboekte kamer een Mechelenbon ter waarde van 100 euro. 22 Mechelse hotels en B&B’s bieden dit arrangement aan en doen mee aan de actie. De prijs van het arrangement is afhankelijk van de accommodatie. 

De Mechelenbon kan gebruikt worden voor verschillende toeristische attracties en bezienswaardigheden, maar ook lokale handelaars doen eraan mee. Of je nu kiest voor een shopping weekend, een kunsttrip of een culinair tweedaagse, de Mechelenbon komt sowieso van pas. Boeken kan vanaf vandaag. Straks meer op RTV Vandaag.

Foto: Stad Mechelen