9u31

Lierenaar die hoogbejaarde vrouw verkrachtte krijgt 8 jaar cel

De 36-jarige Lierenaar die in juli een 89-jarige vrouw verkrachtte in woonzorgcentrum Zonnestraal in Lint is schuldig bevonden over de hele lijn. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. De rechtbank in Antwerpen heeft hem dan ook veroordeeld tot 8 jaar cel en een terbeschikkingstelling van vijf jaar. Verder moet de man ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, haar familie en het woonzorgcentrum. De man was op het moment van de feiten onder invloed van cocaïne en alcohol, maar dat vond de rechtbank geen geldige verklaring.

Vorige week vroeg het parket nog tien jaar cel, maar dat zijn er nu dus 8 geworden. De dertiger werd wel schuldig verklaard over de hele lijn. Dat was dan ook te verwachten, aangezien hij de feiten niet ontkend had. Hij zou verklaard hebben zich niet meer te herinneren wat er in het woonzorgcentrum gebeurd was, omdat hij onder invloed was van cocaïne en alcohol.

Naast zijn straf, mag de Lierenaar de komende tien jaar ook geen rusthuis uitbaten of aan de slag gaan in een opvang voor kwetsbare personen. Hij kan nog wel beroep aantekenen tegen zijn veroordeling.

Op de vlucht naar het ijssalon

Op 26 juli was de 36-jarige binnengedrongen in het woonzorgcentrum. Hij begaf zich naar de kamer van het slachtoffer, een 89-jarige vrouw die niet meer zelfstandig kon staan of wandelen, en barricadeerde de deur. Daarna verkrachtte hij haar. Na de feiten vluchtte de dertiger op zijn blote voeten, met de onderbroek van het slachtoffer in zijn zak, naar een ijssalon. Daar werd hij later opgepakt. Dat alles wijst op een zeer gevaarlijke en perverse ingesteldheid, klinkt het in de rechtbank.

Foto: GVA