7u00

Lichaam van man van 64 aangetroffen in tuin in Herselt, verdachte opgepakt

Aan de Langdonken in Herselt is in de tuin van een woning het lichaam van een man gevonden. De man werd met steekwonden omgebracht. Het gaat om moord. Er is een verdachte opgepakt, een vrouw van 46 jaar en die zal nog verhoord worden, laat het parket Antwerpen weten.

Verdachte opgepakt

Rond 23 uur gisteravond werden de hulpdiensten gealarmeerd en afgelopen nacht heeft het parket uitgebreid onderzoek gevoerd in de tuin van een woning aan Dooiewerf in Herselt. Daar lag een dode man van 64. Het lichaam had steekwonden. 

De politie stelde een ruime perimeter in rond de woning en het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.  Volgens het parket gaat het om een moordzaak. Intussen is er een verdachte opgepakt. Het gaat om een vrouw die in de buurt rondhing. Wat de relatie van de verdachte tot de man is, is nog niet duidelijk. De verdachte zal nog verhoord worden. 

Vrouw vroeg om politie te bellen 

De man had weinig contact met buren en woonde hier nog niet lang. Volgens een buurtbewoner kwam de vrouw gisteravond langs om te zeggen dat ze ruzie had met de man en hem iets zou aandoen Ze kondigde aan dat de buurtbewoner de politie moest bellen als ze riep. Dat heeft hij ook gedaan. De politie trof daarna de man aan met steekwonden.