17u02

KV Mechelen lanceert verschillende corona-abonnementsformules

Het huidige voetbalseizoen is nog volop aan de gang, nog altijd zonder fans, maar intussen heeft KV Mechelen al 1500 abonnementen verkocht voor volgend seizoen. De abonnementen-verkoop is eergisteren gestart en gaat dus hard. De club heeft 3 formules uitgewerkt, met de coronamaatregelen in het achterhoofd. Maar de fans van Malinwa blijken hondstrouw want maar liefst 97 procent kiest ervoor om zijn abonnement te verlengen zonder financiële compensatie.

Een voetbalmatch bijwonen: zelfs met mondmasker lijkt het nog niet voor meteen. Toch is KV Mechelen al begonnen met de abonnementenverkoop. De club werkt deze keer met 3 formules: 'gold, silver en claim place'. Wie kiest voor de goude formule, verlengt zijn abonnement en krijgt voorrang bij wedstrijden met publiek. De 2 andere formules zijn nieuw. 

In 2 dagen heeft de club al 1450 abonnementen verkocht, daar zitten trouwens ook meer dan 100 nieuwe supporters bij. En opvallend: maar liefst 97 procent van de fans kiest toch voor de formule zonder financiele compensatie. Vorig seizoen telde de club zo'n 11 000 abonnees. Als de gold formule zo populair blijft, zullen te veel supporters recht hebben op voorrang bij matchen met publiek. In dat geval kiest de club, net zoals vorig jaar, voor een lotingsysteem.

 Prijzen voor de abonnementen zijn natuurlijk afhankelijk van zit- of staanplaatsen en voor welk supportersvak je kiest.