KV Mechelen blijft op kop na zege bij Tubeke

woe 31 okt 2018
KV Mechelen won gisteren met 0-3 van Tubeke. Malinwa had het nochtans lastig om in zijn spel te komen en ontsnapte in het eerste half uur tot 3 keer toe aan de openingsgoal van Tubeke. Maar Malinwa klaarde de klus in 10 minuten. In de 34ste minuut scoorde De Camargo op hoekschop de 0-1, In minuut 37 en minuut 44 scoorde de ingevallen Engvall 2 keer. De Zweed was de geblesseerde Togui komen vervangen. De 2de helft werd er niet meer gescoord en zo won KV al voor de zesde keer op rij. Opmerkelijk: het is al de 5de keer op rij dat Mechelen een 3-0 zege boekt. Eerste achtervolger Union haalde het gisteren met 2-0 van Beerschot Wilrijk en heeft dus 1 punt minder dan KV. Met nog 2 partijen te spelen blijft het dus spannend voor de periodetitel in 1B. Intussen is ook gebleken dat spits William Togui gisteren al zeker geen fractuur aan de enkel opliep. Verder onderzoek moet later vandaag uitwijzen of het om een barstje in de enkel of zelfs alleen maar een kneuzing zou gaan.