Wolf gesignaleerd in Mol en Balen: laat fietsers passeren voor hij straat oversteekt

vrij 26 Apr
© Welkom Wolf

Er is donderdag een wolf gesignaleerd in Balen-Rosselaar, Mol-Heidehuizen en Mol-Ezaart. Het meldpunt Welkom Wolf kreeg vier verschillende meldingen binnen.

Om 12 uur zagen fietsers een wolf in de bossen nabij het kruispunt van de Greesstraat en de Belsebaan/Bremdoornstraat in Mol. Het dier wou de Greesstraat oversteken, maar stelde zijn oversteek uit toen de fietsers naderden.

Een uur later, om 13 uur, spotten automobilisten een wolf op het kruispunt van de Slagmolenstraat met de N71, de Molse Zuiderring. Na wat aarzelen en goed links/rechts kijken, stak het dier de Zuiderring over van zuid naar noord, richting de Molse Netevallei. Eén chauffeur slaagde erin om foto's te maken van de oversteek.

Vervolgens werd het stil. Maar zodra het donker was, verscheen de wolf opnieuw op de radar van Welkom Wolf. Hij werd gesignaleerd aan de overkant van de Molse Netevallei, in Mol-Ezaart. Om 22 uur werd het dier door een alerte automobilist gefilmd op de straat Hoogeind.

Lange afstandsloper

De Molse zwerver kan een Limburgse wolf zijn die net het ouderlijk roedel verlaten heeft, maar minstens zo waarschijnlijk is dat het om een echte lange afstandsloper gaat. In Kermt (Hasselt), Zonhoven en Poppel (Ravels) werden de voorbije week al aanvallen op schapen genoteerd die niet meteen de signatuur hadden van de wolven uit Noord-Limburg. Die roedel leeft al sinds de zomer van vorig jaar bijna uitsluitend van wild.

Nieuwe waarnemingen zijn welkom bij Welkom Wolf: 0495-32 53 30 of wolven@landschapvzw.be. Op www.welkomwolf.be vind je alle info over wolven en over het wolfwerend maken van omheiningen.