16u00

Komt er een nieuwe markt in Leest ?

Als er voldoende marktkramers worden gevonden, krijgt Mechelen er binnenkort een nieuwe wekelijkse markt bij. Vanaf maart-april kan men dan elke donderdagnamiddag terecht in Leest.

Vanaf zes of zeven kramen kan je al een dorpsmarkt organiseren. Maar het aanbod moet wel voldoende divers zijn om een breed publiek aan te trekken. Alle basisbehoeften zoals groenten, fruit, vis, vlees en kaas zouden idealiter aanwezig moeten zijn. 

Dinsdagavond riep nieuwe schepen van Landbouw Arthur Orlians  de Mechelse landbouwers op tijdens de landbouwraad op om hieraan mee te werken. Als het van de stad en de inwoners van Leest afhangt, kan men in de toekomst elke donderdagnamiddag tussen 14 en 18 uur terecht op het lokale dorpsplein voor een nieuwe wekelijkse markt. “Samen met de lokale marktkramersbond Markta vzw hebben we recent een zoektocht opgestart naar nieuwe marktkramers. Op korte termijn hebben we hiervoor reeds 10 inschrijvingen ontvangen, wat toch al aangeeft dat er interesse is bij de marktkramers. Inschrijven is nog steeds mogelijk”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.