2u27

Kinderen onwel op kamp door hitte: "Iedereen uit het ziekenhuis"

De chiromeisjes die maandag onwel werden na een hitteslag mogen vannamiddag allemaal het ziekenhuis verlaten. Een groep van 90 meisjes van chiro Sint-Lutgard uit Meerle bij Hoogstraten raakte gistermiddag bevangen door de hitte op hun kamp in Koekelare. Een busrit van het Boudewijn Seapark naar de kampplaaats liep gisteren niet goed afg voor de chiromeisjes van Sint-Lutgard. Volgens de kinderen zelf was het meer dan 40 graden op de bus. 15 leden, de meesten tussen 6 en 12, en een leidster kregen een hitteslag en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

Rond 18.30 uur kwamen gisteren de hulpdiensten toe. Het MUG-team onderzocht de meisjes en 15 van hen brachten ze ter controle naar drie ziekenhuizen in de omgeving. De kinderen tussen 10 en 12 jaar oud hadden een hitteslag gekregen. Bij een hitteslag stijgt de lichaamstemperatuur tot 40,5 graden en dat kan gevaarlijk zijn. Het kamp werd onmiddellijk stopgezet en de ouders mochten hun kinderen ophalen. 

De 5 kinderen die de nacht ter observatie moesten doorbrengen in het ziekenhuis, mogen vandaag weer naar huis. De chiroleiding kan zich wat ons betreft, niets verwijten, zegt chirojeugd Vlaanderen intussen. Zij hebben goed gereageerd. 

Rust is nu belangrijk

De kinderen hebben nu vooral rust nodig want ze hebben toch één en ander meegemaakt. Ze moeten dat allemaal verwerken. De leiding en kookouders breken nu rustig het kamp af en denken eraan om een afsluitmoment te houden in de eigen lokalen.

De lokalen van meisjeschiro Sint-Lutgard bevinden zich op de bovenste verdieping in het voormalige schoolgebouw achter het oude raadhuis.Dat werd grondig gerenoveerd en uitgebreid met een polyvalente ruimte.