0u54

Kerstetalage van Check Point lokt klanten met vredesboodschap 'Peas on earth'

Herenkledingzaak Check Point in Mol pakt zoals elk jaar uit met een verrassende kerstetalage. Hierbij werd gewerkt rond de slagzin ‘Peas on earth!”. Naast erwten in de etalage en een grote enorme wereldbol, serveert de kledingzaak tijdens de shoppingweekends erwtensoep aan voorbijgangers.

Met deze verrassende kerstetalage is Check Point allerminst aan zijn proefstuk toe. De afgelopen jaren verbaasde de gekende herenboetiek al met een gecrashte kerstman die met zijn kerstauto in de etalage reed, reuzengrote rendieren en een opgezette ijsbeer. 

Tijdens het brainstormen voor de kerstetalage van dit jaar kwam, met de oorlog in Oekraïne in het achterhoofd, één boodschap telkens terug: vrede. Na wat woordspelletjes kwam ‘Peas on earth’ uit de bus.” Vrede op aarde of peace on earth. In het Engels wordt peace en peas(erwten) net hetzelfde uitgesproken…

Daarop werden 1,5 ton gedroogde spliterwten in de etalage gekieperd. De etalagepoppen staan tot 70 centimeter diep in de erwten. Aan de voorgevel hangt een reuzengrote verlichte wereldbol, met de verlichte slagzin ‘Peas on earth’.” 

Erwtensoep

De boodschap van verbondenheid brengt Check Point ook letterlijk in de praktijk. “Tijdens de shoppingweekends van 10,11, 17, 18, 24 en 31 december serveren we voorbijgangers een gratis beker erwtensoep. Na afloop van de eindejaarsperiode worden de decorerwten verwerkt tot  erwtensoep voor het goede doel, zodat er geen voedsel verspild wordt."

Foto: Check Point