13u14

Kasterlee schrapt verschillende evenementen

De gemeente Kasterlee wordt zwaar getroffen tijdens de vierde golf. Met 282 besmettingen per week worden er dubbel zoveel besmettingen vastgesteld als tijdens het record van vorig jaar. En nu ook het overlegcomité de maatregelen weer verstrengde, ziet de gemeente geen andere oplossing dan een aantal evenementen te annuleren.

Onder meer de Kadeekesdag (21 november), het kennismakingsmoment met het vernieuwde OC 'Blij om je weer te zien' (28 november), de filmvoorstelling over de Slapende Reus (26 november), de Sint-Barbaraviering (4 december), de jubilarissenviering (11 december) en het jaarlijkse vrijwilligersfeest (11 december) worden geschrapt.

"De impact van deze coronacrisis, specifiek ziekte, isolatie en quarantaine, weegt niet alleen op de werking van scholen en ondernemingen maar ook op de organisatie van het gemeentebestuur", klinkt het bij de gemeente. "Zo moesten we reeds tijdelijk de bevolkingsdienst sluiten. Op dit moment wordt onderzocht of er andere gemeentelijke diensten zoals de ontmoetingscentra tijdelijk de dienstverlening moeten terugschroeven of zelfs sluiten.

Controle

"Zoals het overlegcomité vraagt aan de lokale overheden, zullen wij ook in Kasterlee in nauwe samenwerking met de politiediensten, de volgende weken sterk inzetten op de handhaving van alle geldende regels."

Daarnaast hoopt Kasterlee ook om bijkomende vaccinatiedagen te organiseren in de gemeente om mensen zo snel mogelijk een boosterprik te geven. Op 30 november is er in het OC Lichtaart een eerste vaccinatiedag voor die derde prik. "Momenteel is het callcenter waar mensen hun prik kunnen inboeken overbelast. We vragen om geduld te hebben en opnieuw contact te nemen met het callcenter."