12u25

Kasterlee koopt tweede podiumwagen

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft een tweede podiumwagen aangekocht.

Extra aanbod

Tijdens het evenementenseizoen voor de coronapandemie kon het gemeentebestuur haar verenigingen en andere partijen niet altijd verder helpen bij de vraag van de gemeentelijke podiumwagen. Daarom kocht de gemeente een extra podium aan.

“Omdat er in onze gemeente zoveel activiteiten worden georganiseerd, gebeurde het al eens dat er twee - of zelfs meer - evenementen tegelijkertijd plaatsvonden”, vertelt schepen van Cultuur Guy Van de Perre (CD&V).

Wagens te kort

“Het bruisend verenigingsleven in Kasterlee zorgde al wel eens voor tekorten binnen onze gemeentelijke uitleendienst. Ook na het bevragen van onze buurgemeenten Lille en Geel bleef er wel al eens een vereniging of organisator noodgedwongen zonder podium zitten”, zegt Van de Perre.

Om dit probleem in de toekomst te vermijden, werd vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven om een tweede, kleinere, gemeentelijke podiumwagen aan te kopen.

De Holder en De Bolder

De verenigingen konden een voorstel indienen voor de namen van de twee wagens. Het college van burgemeester en schepenen koos uit alle inzendingen voor ‘De Holder’ (de grote podiumwagen) en ‘De Bolder’ (de nieuwe kleine podiumwagen).  

Vanaf 1 september komt de aanwinst in de gemeentelijke uitleendienst terecht.