9u47

Ivo Andries lijsttrekker voor Open Vld Lier-Koningshooikt

Ivo Andries wordt bij de gemeenteraadsverkiezing van 13 oktober 2024 lijsttrekker voor Open Vld Lier-Koningshooikt. Dat heeft het partijbestuur unaniem beslist.

Ivo Andries startte zijn carrière in de lokale politiek in 2007 als gemeenteraadslid. In 2013 werd hij schepen van Sport, cultuur, onderwijs en bibliotheek. In 2019  kwam daar afvalbeleid en Proper Lier bij.

Sucessen

Deze legislatuur kon hij een hele reeks initiatieven tot een goed einde brengen. Zo zette hij o.m. zijn schouders onder het project Hoge Velden zodat de jeugd van Lyra-Lierse in Lier kan voetballen. En met Academie Lier bracht  hij de beide academies samen onder één koepel. Op de campus van Beeldacademie  Lier aan de Koepoortstraat  kon  hij  een  nieuw gebouw met  keramiekateliers en  ateliers voor teken- en schilderkunst inhuldigen. 

In 2019  werd sporthal Stadspark aan de Leuvensevest  op campus Arthur Vanderpoorten van Atheneum Lier in gebruik genomen en op campus Louis Zimmer aan de Predikherenlaan verrees naast sporthal ’t Spui  een nieuwe energiezuinige  gym- en danshal.
In  alle  58 ondergrondse afvalcontainers in Lier en Koningshooikt  werd een  nieuw model met conische vulsluis geïnstalleerd.

Foto: Facebook