15u14

IOK organiseert groepsaankoop hemelwateropvang

29 gemeenten organiseren samen met IOK een groepsaankoop hemelwateropvang. Via de actie kan iedereen aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton bekomen. Het regenwater dat je opvangt kan je hergebruiken voor je wasmachine, toiletten of voor het sproeien van je tuin.

Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Een hemelwaterput of tank helpt om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar vormt ook een besparing op de waterfactuur. Elke liter gratis regenwater die hergebruikt wordt, is een liter kraantjeswater minder.

Tankslag

Daarnaast organiseert IOK al voor de 4de keer een tankslag. Eigenaars kunnen zo aan een voordelige prijs hun oude stookolietank laten verwijderen. En dat is nodig. Want aan oude tanks zijn grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen ze beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild raken door stookolieresten. Bij de vorige tankslagen werden in totaal 2.761 oude stookolietanks gesaneerd. 

Door de combinatie met de groepsaankoop hemelwateropvang is het zelfs mogelijk om de werken te combineren, zo raak je van je oude stookolietank af en installeer je een regenwaterput met infiltratievoorzieningen in één klap.

Inschrijven kan nu al vrijblijvend. IOK organiseert ook 3 gratis infomomenten. Alle info via www.iok.be/hemelwater, telefonisch via 014 56 27 88, of via de milieudienst van je gemeente.