8u32

Heilig Hartkerk al tijdelijk te huur

Tot de start van de renovatiewerken aan de Heilig Hartkerk in de zomer van 2023 kunnen organisaties of Mechelaars de kerk en de aangrenzende pastorij huren voor een hele of halve dag. De gemeenteraad keurde zopas het retributiereglement goed. Er worden verschillende tarieven gehanteerd.

Grondige renovatie

De ontwijde Heilig Hartkerk werd op 5 april 2022 in erfpacht genomen door Stad Mechelen en herbestemd tot socio-cultureel centrum en ontmoetingsplek voor de buurt. Om dit te realiseren zullen zowel de kerk als de aangrenzende pastorij een grondige renovatie ondergaan. Deze werken starten in de zomer van 2023. Maar het zou zonde zijn om deze prachtige grote ruimte in hartje Mechelen al die tijd onbenut te laten, daarom kunnen de kerk en de pastorij vanaf 1 mei al vanaf een halve dag gehuurd worden”, zegt schepen van cultuur Björn Siffer. “Zo kunnen verenigingen, organisaties of bedrijven hier bijeenkomsten organiseren, maar bijvoorbeeld ook scholen of particulieren. Alles is mogelijk."

Op die manier wint de kerk in afwachting van de definitieve invulling aan naamsbekendheid en wordt ze nu al dé cultuurtempel van Mechelen. Op het einde van de werken zal mARTa voor elke Mechelaar synoniem staan aan cultuur en ontmoeting.


Voor meer informatie: https://www.mechelen.be/verhuur-marta