16u27

Gratis kermisjetons voor kinderen in Rijkevorsel

Goed nieuws voor de kinderen in Rijkevorsel. Want niet alleen mogen ze zich deze zomer opmaken voor 2 kermissen. Maar het afgelopen jaar ook voor hen allesbehalve makkelijk is geweest, krijgen ze een extra beloning van de het gemeentebestuur.

"Ook voor hen was het afgelopen jaar niet gemakkelijk door Covid-19", klinkt het bij het gemeentebestuur. "Het lokaal bestuur wil hen daarom extra verwennen met gratis kermisjetons. Zij kunnen deze gebruiken op de kermis van Sint-Jozef (weekend van 24 juli) en de kermis in het centrum (weekend van 28 augustus)."

Begin vorig jaar konden de kinderen jetons verdienen door te voet of met de fiets naar school te komen. Maar corona stak daar een stokje voor. De scholen gingen een tijdje dicht en de kermis werd afgelast.

De kinderen die geboren zijn vanaf 2009 kunnen extra kermisjetons ter waarde van € 5 verdienen door deel te nemen aan de fotozoektocht rond de Rijkevorsel speelpleintjes. De zoektocht is gratis en kan opgehaald worden bij de onthaalbalie in het gemeentehuis en de Leo Pleysierbiblotheek. De zoektocht staat ook online op www.rijkevorsel.be/speelterreinen.

Voor de kinderen met minder kansen voorziet het lokaal bestuur eveneens extra kermisjetons. De kermisjetons kunnen opgehaald worden bij de sociale dienst.