15u22

Ginderbuiten in Mol 3,5 maand onderbroken door rioleringswerken

Vanaf 30 mei tot en met half september wordt er nieuwe riolering gelegd in Ginderbuiten en de Wilgenstraat in Mol. Het deel van Ginderbuiten tussen de Kastanjestraat en de Wilgenstraat wordt daarom zo’n 3,5 maand onderbroken. De werken moeten ervoor zorgen dat het afvalwater van ongeveer 4400 gezinnen van Ginderbuiten en Gompel bij hevige regenval niet meer in de Scheppelijke Nete terechtkomt. Naast een nieuwe riolering in de Wilgenstraat, worden ook de weg en het voetpad vernieuwd.

Al het verkeer van en naar het centrum moet tijdens de werken omrijden via de Zuiderring (N71) en de Molderdijk. Plaatselijk verkeer tussen Ginderbuiten en het Centrum hebben verschillende mogelijkheden: via de Tomaathoek in Gompel en via de Kapellestraat en de Turnhoutsebaan. Voor fietsers voorziet het gemeentebestuur een plaatselijke omleiding, via het doorsteekje naast Café Den Bakker, de Singellaan en De Ruggen. 

Hoewel er in de Kastanjestraat zelf geen werken zijn, wordt de straat vanaf 6 juni voor meerdere weken afgesloten, omdat er dan aan het kruispunt met Ginderbuiten gewerkt wordt. Tussen 30 mei en 6 juni kunnen de bewoners met hun auto de straat bereiken buiten de werkuren en als de werken ver genoeg gevorderd zijn, hebben de bewoners tijdelijk toegang tot de straat in steenslag. De Wilgenstraat blijft afgesloten tot de werken afgelopen zijn, maar is wel te voet toegankelijk. Bovendien mogen enkel de bewoners van het eerste stuk van Ginderbuiten bij het kruispunt van de Leenhofstraat, Rozenberg en Ginderbuiten voorbij de afsluiting richting de Wilgenstraat rijden. De eerste linker parkeerstrook wordt er vrijgehouden voor de bewoners, maar de twee kortere parkeerstroken rechts worden voorbehouden voor het werfverkeer.

De gemeente wijst er wel op dat de werken zeker afgerond zullen zijn voor Lichtstoet Ginderbuiten op zaterdagavond 24 september.