4u16
De wereld vandaag
donderdag 29 september
15°C
0 km

GielsBos lanceert verhuurpunt voor ‘BUITEN-GEWONE fietsen’

Op donderdag 30 juni lanceerde het GielsBos officieel zijn verhuurpunt van ‘BUITEN-GEWONE fietsen’. Het GielsBos wil zich, als voorziening voor kinderen en volwassenen met een beperking, inzetten voor iedereen die niet op een gewone fiets kan rijden. Na een succesvol proefjaar, hebben ze nu een systeem van fietsdelen opgestart.

De buitengewone fietsen zijn niet alleen beschikbaar voor de cliënten van het GielsBos zelf, maar ook bezoekers van het GielsBos, organisaties uit de regio voor minder mobiele mensen of particulieren kunnen een beroep doen op de aangepaste fietsen. Dankzij verschillende giften en acties heeft het GielsBos dan ook een gevarieerd aanbod aan fietsen kunnen aanleggen, met onder andere (elektrische) rolstoelfietsen, tandems, driewielers en elektrische duofietsen. Daarnaast is het GielsBos ook een officieel verhuurpunt van G-sport Vlaanderen voor aangepaste fietsen.

Om het project te promoten, organiseert het GielsBos tijdens de zomermaanden een fotozoektocht van zo'n twintig km. De formulieren zijn verkrijgbaar bij het onthaal van het GielsBos zelf.

Foto: het GielsBos