4u13

Gemeente Olen promoot nieuwe loop- en beweegroutes met fotowedstrijd

Olen heeft 2 nieuwe looproutes. Die starten aan de terreinen van Buul. En in de Kapellekensstraat zijn er dan weer 2 nieuwe beweegroutes. Om de routes bekend te maken bij haar inwoners, organiseert de vrijetijdsdienst een fotowedstrijd.

De 2 nieuwe looproutes starten aan de terreinen van Buul en bedragen 7,2 en 2,2 kilometer. De 2  beweegroutes, met start in de Kapellekensstraat, kunnen zowel lopend als wandelend afgelegd worden en meten 690 en 870 meter. Op het parcours bevinden zich ook een aantal oefeningen. De beweegroutes kaderen in het project ‘10.000 stappen per dag’ waarbij het lokaal bestuur zijn inwoners motiveert om elke dag voldoende te bewegen.

Fotowedstrijd

Om de nieuwe routes kenbaar te maken bij de inwoners, organiseert het lokaal bestuur een fotowedstrijd. Van maandag 6 t.e.m. zondag 26 februari kunnen sportievelingen een selfie maken aan de startborden van de nieuwe routes. Door de foto te delen in het Facebookevenement ‘fotowedstrijd nieuwe loop- en beweegroutes’ maken ze kans op een leuke prijs. 

Strava-wedstrijd 1.000 km van Olen

Gelijktijdig met de fotowedstrijd organiseert het lokaal bestuur ook voor het tweede jaar op rij de Strava-challenge ‘1.000 km van Olen’. De bedoeling is om tussen 6 en 26 februari zoveel mogelijk loopkilometers te verzamelen op Strava. Wie wil deelnemen, moet lid worden van de club ‘1.000 km van Olen’ op Strava. 

De wedstrijd staat open voor alle lopers, zowel Olenaars als niet-Olenaars. Sportievelingen kiezen ook zelf waar ze gaan hardlopen. Onder de deelnemers worden enkele prijzen uitgedeeld. 

Foto's: Gemeente Olen