17u49

Fietsersbond Herentals wil dringend veiligere fietsroutes voor kinderen

De Fietsersbond van Herentals is teleurgesteld in het stadsbestuur. In april deed ze tien aanbevelingen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Maar nu is slechts één van die punten aangepakt. De Fietsersbond roept het stadsbestuur op om onmiddellijk in actie te komen en dringend maatregelen te nemen zodat kinderen overal in de stad veilig naar school kunnen fietsen.

De pijnpunten in Herentals zijn al langer gekend. Maar er wordt weinig aan gedaan. Daarom organiseerde de Fietsersbond Herentals in april een fietstocht met 150 kinderen en ouders om het probleem nogmaals op in de kijker te zetten. Er werd een dossier opgesteld met tien quick wins, ingrepen die op korte tijd en zonder hoge kosten de fietsveiligheid konden verhogen. Van deze voorstellen is nu, een half jaar later, slechts één gerealiseerd. Zeven voorstellen werden niet aanvaard en twee voorstellen krijgen mogelijknog een gevolg. 

Tijd voor actie

De Fietsersbond is erkentelijk voor de inspanningen die gebeuren om schoolstraten te organiseren, maar deze zijn ruim onvoldoende. Ze doet daarom opnieuw een dringende oproep aan het stadsbestuur om de intenties geformuleerd in het SAVE-charter dat in april werd ondertekend en het zonaal veiligheidsplan spoedig om te zetten in acties op het terrein. In eerste instantie kunnen goedkope en eenvoudige maatregelen genomen worden om de kinderen veilig naar school te laten stappen en trappen. 

De Fietsersbond Herentals roept het stadsbestuur op om een echte fietsstad te worden waar iedereen, jong en oud, zich welkom voelt op twee wielen en keizerlijk kan fietsen. 

Foto: Fietsersbond Herentals