18u03

Emotioneel afscheid van Jurgen Bastiaensen die stierf bij hobby

In Turnhout, in de aula van het crematorium, hebben vrienden en familie vanmorgen afscheid genomen van Jurgen Bastiaensen. Jurgen Bastiaensen was een heel bekende naam in Kempense voetbal in de jaren 1990 en 2000.

De ex-voetballer viel vorige week in het water toen hij aan het vissen was in de Maas, in Nederland. Vissen was, naast voetbal, zijn andere grote hobby. Getuigen hoorden Bastiaensen roepen om hulp en ze verwittigden de politie. Hij werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Jurgen Bastiaensen speelden in zijn voetbalcarrière voor verschillende clubs. Hij startte bij SK Retie. Maar hij beleefde als spits zijn hoogtepunt bij ploegen als Zwarte Leeuw en Turnhout. Veel voetballiefhebbers herinneren zich nog het bekeravontuur van Turnhout dat eindigde tegen Anderlecht. Een ronde eerder kegelde Turnhout toen AA Gent uit die beker, met twee doelpunten van Jurgen Bastiaensen.

Ook naast het voetbalveld was hij een graag geziene man. Intussen was hij actief in het jeugdvoetbal bij FC De Kempen. Hij laat en vrouw en twee kinderen achter. Jurgen Bastiaensen werd 44.