3u45

Ellen Van Loy en Laura Verdonschot deze zomer ploeggenotes op de weg

De Herenthoutse Ellen Van Loy en Laura Verdonschot uit Wechelderzande zijn deze zomer tijdelijk ploeggenotes. De vrouwen van Pauwels Sauzen-Bingoal, het team met Verdonschot, en Vondelmolen-De Ceuster, de nieuwe ploeg van Van Loy, verenigen zich namelijk tijdens het wegseizoen. Zaterdag rijden ze voor het eerst in hetzelfde shirt in de GP Ecostruct-Quality Select Cars.

Van Loy maakte onlangs de overstap van Trek Baloise Lions van manager Sven Nys naar Vondelmolen-De Ceuster. Daar heeft ze met Suzanne Verhoeven uit Oud-Turnhout en Julie Brouwers uit Balen twee Kempense ploeggenotes. Maar het team is, net als het vrouwenteam van Sauzen Pauwels-Bingoal, te klein om startrecht te krijgen in hoger gequoteerde wegwedstrijden. Daarom slaan beide teams de handen in mekaar.

Ander shirt

“Zo kunnen onze dames af en toe op een hoger niveau koersen”, aldus Stijn Van Hout, teammanager bij Vondelmolen-De Ceuster. “Het is voor beide entiteiten inderdaad een meerwaarde dat we een volwaardig zomerprogramma kunnen afwerken”, voegt Jurgen Mettepenningen (teammanager van Saurzen Pauwels-Bingoal) toe. “Al was het voor ons uiteraard wel belangrijk dat we in ons eigen shirt kunnen rijden en met onze eigen omkadering blijven werken.” Daarom zullen Van Loy, Verhoeven en Brouwers deze zomer dus het shirt van Sauzen Pauwels dragen.

Het tijdelijke team zal dankzij de samenwerking kunnen starten in onder meer Dwars door het Hageland (6 juni) en de Baloise Ladies Tour (8-11 juli). Uiteraard zijn ze ook van de partij op het Belgisch kampioenschap (19-20 juni).