14u35

Eerste editie van ‘Feest aan de molen’ gaat van start in Rijkevorsel

Vrijdagavond gaat de eerste editie van ‘Feest aan de molen’ in Rijkevorsel van start. Toerisme Rijkevorsel heeft voor vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus tal van activiteiten voorzien.

Vrijdag wordt de aftrap van het driedaagse volksfeest gegeven met een jokprijskamp. De kaarters zijn welkom in het Molenhuis, maar moeten zich wel vooraf inschrijven (inkom: 5 euro).

Op zaterdag wordt het feest verdergezet met een oude ambachtenmarkt. De inwoners van Rijkevorsel kunnen zo kennismaken met oude ambachten zoals mandenvlechten, kantklossen, zeisen, enzovoort. Later op de namiddag wordt er gezocht naar de volkssportkampioen tijdens typisch Vlaamse, oude volksspelen. Inschrijven is verplicht en kan enkel in groepjes van vier (inkom: 10 euro). De Nootoplossing, een coverband uit Geel, mag de tweede feestdag afsluiten met een liveoptreden. Het publiek mag de playlist zelf samenstellen en de tekst van de liedjes wordt geprojecteerd, zodat iedereen kan meezingen.

Op zondag zorgt Ferm Rijkevorsel voor een echt boerenmaal: frikandellen met krieken, brood en rijstpap. Komen eten kan om 11 uur of om 13 uur (kostprijs: 10 euro). Wie de maaltijd al heeft laten zakken, kan de benen losgooien tijdens een volksdansinitiatie met Gust Koyen, die al 30 jaar de volksdansgroep ‘Shilshoel’ uit Meerle runt. Het feestweekend wordt ten slotte afgesloten met de kinderdisco ‘Dansbaar’ om 16 uur.

Als het weer het toelaat, laten de molenaars tijdens het weekend de wieken van de molen draaien.

Foto: Toerisme Rijkevorsel