12u10

Duo pleegt winkeldiefstal in Aldi in Arendonk, maar vlucht weg zonder buit

Maandagavond hebben twee jongemannen een winkeldiefstal proberen plegen bij warenhuis Aldi op De Daries in Arendonk. Het winkelpersoneel van Aldi trad onmiddellijk op, waardoor het duo zonder buit weer wegvluchtte met hun auto. Even later werd de auto teruggevonden op de parking van Delhaize in Arendonk, met beide verdachten nog aan boord. De jongemannen hadden allebei gedronken en reden rond met een voertuig dat niet correct verzekerd en ingeschreven was.

Nadat het duo de vlucht inzette met de auto, konden de medewerkers van Aldi de nummerplaat opschrijven. De politie stuurde dan ook onmiddellijk verschillende patrouilles uit in de omgeving, waardoor de auto al snel gesignaleerd werd aan de Vrijheid, op de parking van de Delhaize.

Boete van 1260 euro

Beide verdachten waren onder invloed van alcohol. Zij werden dan ook overgebracht naar het politiebureau waar hen een onmiddellijke minnelijke schikking werd opgelegd. Daar moet de bestuurder een alcoholtest afleggen, wat hem een boete van 1260 euro opleverde. Verder werd zijn rijbewijs ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De auto bleek ten slotte verkeerd ingeschreven en verzekerd te zijn, waardoor de politie de wagen in beslag heeft genomen.

Foto: H. Brink