10u11

Duffels team Sterke Jan fietst opnieuw 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Team Sterke Jan uit Duffel rijdt na een coronapauze van drie jaar opnieuw de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. Op Donderdag 26 mei passeren de fietsers door thuisbasis Duffel en daarom trommelt het team iedereen op om te komen supporteren en een aanmoedigingshaag te vormen.

Team Sterke Jan reed zijn eerste 1000 km voor Kom op tegen Kanker in 2013, om hun vriend ‘Sterke Jan’, die toen leed aan darmkanker, een hart onder de riem te steken. Dit jaar zamelde het team zo’n 66 000 euro in. De fietsers werden opgedeeld in negen teams en drie solorijders. De solorijders gaan de 1000 kilometer in slechts vier dagen afleggen. De andere negen teams bestaan uit een zestigtal fietsers.

Het team rijdt tussen 12u05 en 12u30 vanuit Lier richting Duffel. Daarbij rijden de fietsers via de Oude Liersebaan, Berkhoevelaan, Mechelsebaan, Onze-Lieve-Vrouwlaan, Hondiuslaan, Muggenberg en Rooienberg verder naar Waarloos. In de namiddag, tussen 14u50 en 15u20, rijden de teams terug vanuit Waarloos naar Lier via dezelfde straten. 
 
Team Sterke Jan organiseert ook nog andere activiteiten, zoals een fiets-fotozoektocht die nog loopt tot 18 juni en een Sterke Jan Classic op 31 juli, die onder meer bestaat uit een toertocht voor wielertoeristen, familiefietstochten en wandelingen.

Foto: Sterke Jan