18u39

Drugscontroles op school Sint Maria in Geel

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft twee verschiillende drugscontroles gehouden op de school Sint Maria in Geel. Bij 7 leerlingen reageerde de drugshond positief. "Of er bij hen ook effectief sprake is van drugbezit of -gebruik is niet noodzakelijk, maar wordt verder onderzocht", zegt korpschef Dirk Van Aerschot. In de toiletten werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden.

De controles passen in het drugsbeleidplan dat de secundaire scholen samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad hebben voeren. "Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden", klinkt het. "De acties van de afgelopen weken zijn gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeien niet voort uit concrete problemen."

"De acties verliepen zeer vlot en namen slechts één lesuur in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drughond van de Federale Politie", aldus nog de korpschef.

(Foto ter illustratie)