3u33

Doodrijder Arendonk voor rechter voor partnergeweld

Vandaag stond de man die in februari in Arendonk een fietser doodreed, terecht voor partnergeweld. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog. Maar bijna 2 jaar geleden gaf hij, tijdens een ruzie, zijn vriendin een kopstoot en enkele vuistslagen. Hij had toen zwaar gedronken. Eerst wou het gerecht de zaak via bemiddeling oplossen, maar na het ongeval besliste het parket om hem toch te vervolgen voor deze feiten. Volgens getuigen van het ongeval gaf de bestuurder ook toen een dronken indruk.

Jasper Horsting

Op 11 februari maaide hij Jasper Horsting (foto) van zijn fiets in het centrum van Arendonk. Hij stapte even uit en gaf daarbij een stomdronken indruk volgens getuigen. Toen hij besefte wat hij had aangericht, stapte hij terug in zijn auto en vluchtte naar Nederland. Daar kon hij nog dezelfde avond worden opgepakt.

Voor het dodelijk ongeval dat het leven kostte aan Jasper Horsting uit Arendonk zal hij zich later nog moeten verantwoorden. Dat onderzoek is nog niet volledig afgerond. De man is intussen wel onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis. Zo mag hij in afwachting van zijn proces niet meer met een wagen rijden.

Foto: VRT