9u12

Dierenbescherming en brandweer boos om onverantwoord gebruik vuurwerk

Ondanks een oproep om geluidsarm vuurwerk af te steken en een totaal vuurwerkverbod rond de dierenbescherming in Mechelen, hebben de 100 katten en honden er toch een bange nacht opzitten. Vuurwerk blijft een heikele affaire met oud op nieuw. Veel mensen vieren echt gewoon feest en schieten een pijl af, hoewel dat door de wind deze keer verboden was. Ook de Mechelse brandweerlui werden met vuurwerkpijlen beschoten. Verdwaalde pijlen deden ook een haag in brand vliegen.

Ook dierenbescherming teleurgesteld in de vuurwerk afstekende Mechelaar

De dierenbescherming van Mechelen had nochtans gevraagd aan de mensen om geluidsarm vuurwerk te gebruiken en samen met de stad was zelfs een zone afgebakend waarbinnen geen vuurwerk mocht, om de 100 bewoners van het asiel te beschermen. Dat was de regeling uitgewerkt nog voor het algemene vuurwerkverbod door de wind. Toen mocht er plots eigenlijk niks maar gebeurde toch alles.

Nultolerantie

Géén geluidsarm vuurwerk en recht in de verboden zone. De honden waren hierdoor vrij onrustig en kregen diarree als gevolg van de stress. Vandaag proberen vrijwilligers nog om de dieren gerust te stellen met extra knuffels en uitlaatbeurten. Intussen pleit de Mechelse dierenbescherming voor nultolerantie ivm vuurwerk afgestoken door particulieren.