22u30

Dief opgepakt die bestelwagen met bpost-pakketten stal

De politie heeft afgelopen vrijdag een man opgepakt die er met een bestelwagen van bpost vandoor ging. De bestelwagen geladen met postpakketten werd op het bedrijfsterrein in Mechelen-Zuid, in de Egide Walschaertstraat, gestolen.

Gestolen pakketten liggen thuis bij de dief

Een verantwoordelijke van bpost hoort vrijdagochtend een bestelwagen vertrekken en maant de chauffeur, die zij niet kent als een werknemer, aan te stoppen. De onbekende zet zijn weg verder en neemt de vlucht met het voertuig dat geladen is met postpakketten.

In de loop van de voormiddag wordt het gestolen voertuig terug gevonden. Van de dader ontbreekt wel elk spoor. Het stond foutief geparkeerd voor enkele garageboxen in de Tenderstraat. Vrijdagnamiddag moest de politie een 48-jarige man controleren die de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht, zijn enkelband dus, had geschonden. En wat bleek in de woning van de 48-jarige man worden de vermiste pakketten aangetroffen. De politie neemt de gestolen pakketten in beslag. De man is voor de onderzoeksrechter verschenen die hem heeft aangehouden en laten opsluiten in de gevangenis.

(foto:archief)