1u43

Derde aanhouding in onderzoek naar drugslab in Schriekse loods

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft een derde verdachte kunnen aanhouden die mogelijk betrokken was bij een drugslab in Heist-op-den-Berg.

Chemisch drugslab

Op 6 mei 2021 werd een chemisch drugslab ontdekt in een loods in de Schriekstraat. Vermoedelijk werd er speed geproduceerd. Het lab kwam aan het licht dankzij een controle van een deurwaarder die de politie verwittigde.

Op het moment van de inval kon de politie een 19-jarige Nederlander arresteren. Later werd ook een 51-jarige man opgepakt. De twee mannen zijn op dit moment nog aangehouden. 

Huiszoeking

Afgelopen week voerde de politie een huiszoeking uit bij een 49-jarige man uit Maasmechelen. De Federale Gerechtelijke Politie werkte daarvoor samen met Politiezone Lanaken-Maasmechelen. 

Bij die huiszoeking werden materialen aangetroffen die zouden kunnen dienen voor de productie van psychotrope stoffen, maar ook cannabis en meer dan 6.000 euro cash. 

De onderzoeksrechter heeft de man donderdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst, dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. 

FOTO: FGP Antwerpen