Partnerartikel

De vier beste tips bij het patience spelen

din 29 Nov 2022

Als het je maar niet lukt om het kaartspel patience te winnen dan kunnen een paar gouden tips je wel eens goed helpen. We hebben de beste tips voor je op een rijtje waardoor winnend patience spellen een fluitje van een cent wordt.

Draai de eerste kaart uit de trekstapel gelijk om

Je hebt bij het patience klondike spelen altijd zoveel mogelijk informatie nodig. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is door direct de eerste kaart van de trekstapel om te draaien. Hierdoor zie je niet alleen de eerste kaart, maar ook de twee erachter als je de variant speelt waarbij je drie kaarten per keer trekt. Dit geeft je gelijk meer informatie over eventuele volgende stappen die je kunt maken. 

Azen direct wegleggen

Onder een aas kun je geen andere kaart leggen en daarom dat we altijd aanraden om direct azen naar de foundation te verplaatsen. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid om de kaarten boven een aas vrij te spelen die je kunt gebruiken om een andere reeks aan te vullen. Het is ook meteen het begin om andere kaarten naar de foundation te verplaatsen, dat kan namelijk niet eerder dan wanneer er een aas ligt.

Begin met de kaarten uit de langste rij

De meeste kaarten vind je op de rechter rij en dat houdt in dat je de meeste mogelijkheden dan ook uit deze kolom kunt halen. Omdat er zoveel kaarten liggen, doe je er goed aan om deze eerst weg te spelen. Als dit niet meteen lukt, schuif dan een rij op en ga verder met de op één na langste rij. Aan lege rijen heb je niets als je geen koning hebt, dus balanceer vervolgens tussen alle rijen om kaarten te verplaatsen.

Kaarten omdraaien om informatie te verkrijgen

Je wilt zoveel mogelijk informatie hebben bij het spelen van het kaartspel patience en daarom is het belangrijk om vanaf de start zoveel mogelijk kaarten om te draaien. Zodra er de mogelijkheid is om een kaart om te draaien, als dit niet automatisch gebeurt, doe dit dan direct. Dit geeft je namelijk een hoop nieuwe informatie. Snel een vervolgstap maken voordat je een kaart omdraait, kan je duur komen te staan.