17u37

Is de Ronde van Vlaanderen voor Wout?

Vandaag wordt de 105de Ronde van Vlaanderen gereden. De hoogdag voor elke Belgische wielerliefhebber. Uiteraard zijn de zogenaamde grote drie, Alaphilippe - van der Poel - van Aert, ook vandaag de grote favorieten.

Grote drie

En van die drie is Wout van Aert misschien nog wel de meest uitgesproken favoriet. Mathieu van der Poel kende deze week een dipje in Dwars door Vlaanderen en gaf zelf aan dat hij precies niet meer de grote vorm van een paar weken geleden heeft. Maar met de Nederlandse kampioen weet je natuurlijk nooit. Het is en blijft een klasbak.

Julian Alaphilippe heeft dan ongetwijfeld weer een sterk team achter zich met de Wolfpack. En de Fransman zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor vorig jaar. Hij zat toen samen met van Aert en van der Poel op kop, maar botste tegen een moto. Daardoor gingen van der Poel en van Aert met twee naar de meet. De rest is geschiedenis.

Kempense kampioenen

Maar ook van Aert is de koers van vorig jaar en de millimeterspurt met van der Poel uiteraard nog niet vergeten. En natuurlijk wil hij ook de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares bijschrijven. Dan komt hij in het mooie rijtje van andere Kempense wielerkampioenen als Tom Boonen en Rik Van Looy.

Wordt het één van de grote drie? Of wint er toch een schaduwfavoriet? Of krijgen we een totale verrassing? We weten het vanavond rond half 5.

 

Foto: archiefbeeld