3u10

Cliënten en medewerkers Gielsbos blij met nieuwe elektrische duofiets

Het GielsBos heeft een nieuwe elektrische duofiets gekregen van energie-architect Aetec uit Gierle. Die werd meteen uitgetest door cliënt Bernard en vrijwilliger Jos. Veel cliënten van het Gielsbos houden van fietsen, maar hebben daarvoor een aangepaste fiets nodig. Dankzij deze fiets met elektrische ondersteuning wordt fietsen met twee in de mooie, groene omgeving, een leuke, ontspannende ervaring.

Het GielsBos beschikt nog over andere aangepaste fietsen waar medewerkers en vrijwilligers dankbaar gebruik van maken om cliënten een fijn fietsuitje te bieden. Maar er is ook een grote vraag vanuit de omgeving. Dat doet dromen van een systeem waarbij het Gielsbos aangepaste fietsen kan uitlenen aan iedereen die daar behoefte aan heeft. 

Afgelopen zomer werd het proefproject BUITEN-GEWOON fietsen opgestart en de beschikbare fietsen gedeeld met een woonzorgcentrum uit de buurt, ouders van bewoners van Het GielsBos en mensen uit de regio. Een verdere uitbreiding van het project wordt onderzocht.