11u29

Chiroleden brengen de nacht door in sporthal Gierle na ondergelopen tenten

Nog een andere chiro had gisteravond pech. Door de zware regenval moesten een 125 leden van de Chiro van Leefdaal hun tenten in Gierle verlaten. Zij moesten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een sporthal in de buurt.

Chiro Leefdaal uit het Vlaams-Brabantse Bertem verblijft op het bivakterrein van de Chiromeisjes op Brulens in Gierle. Een felle regenzone trok zondag over onze regio. De tenten van de chirogroepen stonden plots onder water zodat ze noodgedwongen elders onderdak moesten zoeken. De hele groep, inclusief leiding zowat 125 kinderen en jongeren, vonden dankzij de brandweer en het gemeentebestuur van Lille een onderkomen in de Chirolokalen en de nabij gelegen sporthal van Gierle. Daar hebben ze de nacht doorgebracht. 

De chiroleiding probeert de kinderen intussen zo goed mogelijk bezig te houden, terwijl ze nu de persoonlijke spullen en tentmateriaal proberen te drogen. De chirogroep liet hun leden ’s avonds nog weten dat alle leden  in orde waren en goed geïnstalleerd in de nabijgelegen sportzaal. Ondertussen zorgden de kookouders voor warme chocomelk om de gemoederen te bedaren. 

Het terrein is momenteel heel zompig. Ook de volgende dagen wordt nog veel regen verwacht.In overleg met de gemeente Lille is maandagmiddag beslist dat het kamp sowieso wordt voortgezet, al weegt de leiding nu intern af of het niet beter is dat de kleinste leden toch gewoon thuis blijven.

Foto: De Rakwi’s en Tito’s amuseren zich in de sporthal in Gierle, de Keti’s en Aspi’s vertrekken met de fiets op tweedaagse.