0u52

CD&V Laakdal wil uniform beleid rond parkeerplaatsen voor mensen met beperking

Met de Internationale dag voor personen met een beperking voor de deur, wil CD&V Laakdal aandacht vragen voor een gekend probleem: mensen zonder beperking die het zich veroorloven om toch te parkeren op een plaats die voorbehouden is voor mensen mét een beperking. Op openbare parkeerterreinen geldt er een strikte regelgeving rond zulke parkeerplaatsen, maar het blijkt dat die verkeersregels niet afdwingbaar zijn op private parkeerplaatsen. Dat moet veranderen, vindt CD&V Laakdal, en daarom doet de partij een oproep voor een uniform parkeerbeleid.

Geen officiële parkeerplaats

Het euvel kwam bij CD&V Laakdal onder de aandacht door een incident op de parking van een supermarkt. Een persoon zonder beperking had zich geparkeerd op een parkeerplaats die bedoeld was voor iemand met een beperking. Op openbare parkeerplaatsen kan een politieambtenaar of hulpagent van de politie in zo’n geval tussenkomen en de verkeersregel afdwingen, maar de regelgeving maakt blijkbaar een onderscheid tussen openbare en publieke parkings. 

Dat zorgt ervoor dat een parkeerplaats op een private parking, zoals die van een winkel; café of restaurant, die vrijgehouden wordt voor mensen met een beperking niet telt als een officiële parkeerplaats. Als andere mensen op die plaats parkeren, kan het niet worden afgedwongen dat ze zich verplaatsen.

CD&V Laakdal wil dit probleem nu aanpakken en opteert voor een uniform parkeerbeleid. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV