9u01

Café De Poemp kan niet open: "Terras onvoldoende verlucht"

Zaterdag moet een hoogdag worden voor de horeca, want dan gaan na maanden sluiting de terrassen eindelijk weer open. Maar de zaakvoerders van café De Poemp in Berlaar mogen nog geen klanten ontvangen. Het overdekt terras achter hun zaak is niet voldoende verlucht en dus niet coronaproof. Voor de zaakvoerders zit er niets anders op dan dicht te blijven en af te wachten.

De zaakvoerders kregen eerder deze week de politie over de vloer die hen het slechte nieuws kwam melden. De zaak zou onvoldoende verlucht zijn. De zaakvoerders hebben nochtans stevig geïnvesteerd in hun overdekt terras dat bestaat uit een boogconstructie en zeil. Voor de komende dagen had De Poemp heel wat reservaties ontvangen, maar die moeten nu allemaal geanulleerd worden.

Onvoorspelbaar weer

In principe zouden de zaakvoerders aan de voorkant een terras zetten, maar door de onzekere weersvoorspellingen doen ze dat voorlopig nog niet. "Ik kan u verzekeren, als u 's avonds aan de straatkant op een terras zit te eten bij 8 of 9 graden, dat is niet aangenaam", klinkt het bij de zaakvoerders.

Foto: zaakvoerders Jiri Peeters en Ann Bluekens