19u36

Bord noordelijkste punt België hangt aan café in Meersel-Dreef

Het noordelijkste punt van België ligt in de straat Heieinde in Meersel-Dreef. Dat is algemeen geweten na de passage van Tom Waes voor zijn populaire reisprogramma. Dat wordt nu nog eens extra in de verf gezet met een nieuw toeristisch bord. Maar dat werd niet opgehangen in Heieinde, maar aan de muur van het café FF thuis bij Moskes,het meest noordelijke café van België. En daar is een reden voor: daar passeert nu eenmaal meer volk.

Het nieuwe bord moet binnen- en buitenlandse toeristen aantrekken. Het is gemaakt door Kamiel De Bruyne, bezieler van de Nutteloze Borden Wandeling. Bij het lezen is een glimlach alvast verzekerd. Ook de weg naar het werkelijke noordelijkste punt staat uitgelegd en prikkelt om een ommetje te maken naar Heieinde.

Het bord is één van de trekpleister van de Trek Er Op Uit-dag van 10 april. Dan opent VisitHoogstraten het nieuwe toeristische seizoen met de Trek Er Op Uit-fietsroute, een gelegenheidsroute langs de Hoogstraatse hotspots zoals het vernieuwde Raadhuis in Meerle, de kloostersite in Meer en Kasteel Ter Meiren.