6u55

Boot loopt schade op na doortocht onder spoorwegbrug

Een boot is dinsdagochtend tegen de spoorwegbrug over het Kempens kanaal gevaren. Rond 7 uur had in Herentals de Morgenstond uit Raamsdonkveer moeite om onder de spoorwegbrug te varen. Het vaartuig geraakte ter hoogte van de Kruisboogstraat niet onder brug. De stuurhut van de boot kwam er gehavend vanaf. Zo werd de stuurhut volledig ingedeukt.

De Nederlandse schipper kon niet begrijpen hoe het ongeval kon gebeuren. De schipper is zelf al een honderd tal keren onder gevaren zonder enige problemen. En vandaag bleek dat de boot toch niet onder de brug kon.  Mogelijk heeft een stroming in het water het schip net toen het onder de brug passeerde even omhoog geduwd, met alle gevolgen vandien. 2 passagiers raakten bij de aanvaring lichtgewond. Ze liepen verwondingen op door het gebroken glas aan de stuurhut.

Het vaartuig zal nu worden afgesleept om daarna de nodige herstellingen te kunnen uitvoeren. Techniekers van gasmaatschappij Fluxys werden ook opgeroepen om na te gaan of de gasleiding langs de brug geen schade had opgelopen.